2011-04-08 13:46:43• hírek • Szatmar.ro

Bukarestben is elkelne a bravúr

A szerdán a Krassó-Szörény ellen aratott bravúrgyőzelem után a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatára újabb nehéznek ígérkező feladat vár: Palkó János és Nicolae Istrate csapata vasárnap délelőtt 11 órai kezdettel a Bukaresti CSM otthonában lép pályára.

Bár a bajnoki tabellán a fővárosiak hét ponttal a szatmáriak mögött tanyáznak, az őszi meccsen pedig a VSK 37-29-es győzelmet aratott, ezúttal nem az erdélyiek a mérkőzés esélyesei. A CSM remekül erősített a télen, a keretében jelenleg Ciobanu, Savinco, Patru és Stamate személyében négy román válogatott is található. Ennél fogja a bukaresti együttes szereplésére tavasszal nem is lehetett panasz, hisz legyőzte a Temesvárt, a Kolozsvárt és a Nagybányát és csak Székelyudvarhelyen szenvedett vereséget.

Nem sok okot ad a bizakodásra a szatmári szurkolók számára a VSK idei mérlege sem. Amíg a gárda a hazai bajnokikon kilencből nyolcat megnyert és csak egyet veszített el, addig idegenben csak Brassóban tudott nyerni, Nagyváradon pedig egy csalódást keltő döntetlent ért el, további hat kiruccanás viszont vereséggel ért véget.

„A Krassó-Szörény elleni győzelem nagyon szép volt, de akkor lenne igazán értéke, ha Bukarestben is nyerni tudna a csapat. Ha ez sikerülne, akkor már igazán reális cél lehetne a nemzetközi kupaszereplést jelentő hatodik hely megszerzése. Mindenesetre a fiúk optimisták, de akkor sem történik katasztrófa, ha kikapunk" - nyilatkozta Fógel László klubelnök.

Nemzeti Liga, 18. forduló:
péntek: Tg. Jiu-Kolozsvár
Steaua-Nagybánya
szombat: Suceavai Bucovina-Brassói Dinamo
Nagyváradi CSM-Székelyudvarhelyi HC
Konstancai HCM-Temesvári Poli
Resicabányai UCM-Bákói Stiinta (DigiSport, 13.00)
vasárnap: Bukaresti CSM-Szatmárnémeti VSKT

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: